vineri, 17 februarie 2012

detali despre zona in care se afla casa


     Casa este situata in localitatea  Dorndorf Steudnitz la 13 km de orasul universitar Jena (100.000 de locuitori din care 30.00 de studenti la 7 universitati ) este orasul isoric al lui Goethe si Schiller .Este un oras  prosper la intersectia autobenzilor A9 (intre Berlin si Nurnberg)  si A4(intre Dresda si Frankfurt ). de asemenea la 19 km de orasul Naumburg.
     Aproximativ 8000 de oferte de locuri de munca, in toata Germania, structurate pe regiuni. Oferte de la angajatori de prestigiu: BDO, Accenture, Allianz, Ernest & Young, SAS, Lufthansa...Toate domeniile inclusiv IT, Medicina, Vanzari, Hotel.http://quickjobs.ro/index.php?pag=sites&cit=27

Orase importante aflate in apropiere de Dorndorf Steudnitz  :

Leipzig - Dorndorf Steudnitz  84 km

     De-a lungul istoriei Germaniei orasul Leipzig s-a impus ca un centru cultural si economic deosebit de important. Comertul s-a dezvoltat puternic aici inca din Evul Mediu, iar incepand din perioada industrializarii Leipzig-ul a influentat decisiv cultura tarii. In perioada comunista orasul si-a pastrat farmecul si importanta, jucand si un rol esential in viata politica a Germaniei, aici incepand in 1989 demonstratiile care aveau sa duca la prabusirea indelung asteptata a Zidului Berlinului.

     Sunt multe de vazut in acest oras, de la obiective turistice la edificii culturale splendide, care spun istoria Leipzig-ului intr-o maniera unica. Una dintre cele mai impresionante constructii este cu siguranta Thomaskirche, una dintre bisericile din oras, unde timp de 27 de ani a dirijat si cantat insusi Johann Sebastian Bach. Construita in stil gotic, biserica este una dintre cele mai frumoase cladiri din Leipzig.     Ulterior arhitecturii gotice s-au adaugat si elemente protestante, dar farmecul initial s-a pastrat. Aici veti avea ocazia de a audia si concertele asa-numitului Thomanerchor, care in trecut era dirijat chiar de renumitul compozitor. O alta biserica foarte cunoscuta este Nikolaikirche, o impresionanta structura medievala, cu un interior ce nu poate fi uitat, grandios si elaborat.
  Un alt obiectiv important este Volkerschlachtdenkmal (Memorialul Bataliei Natiunilor), ridicat pe locul unde in 1813 Napoleon a fost infrant de armata austriaca, ajutata de Prusia, Rusia si Suedia, ceea ce a dus la exilul Imparatului pe insula Elba. Ulterior aici a fost construit acest impresionant monument, pentru a marca centenarul acestei victorii.
    Iubitorii de animale pot vizita Gradina Zoologica din Leipzig, si chiar daca pretul biletului este semnificativ (mai bine de 10 euro de persoana), este una dintre cele mai bine organizate gradini zoologice din lume. In afara nenumaratelor specii de mamifere si pasari aici se gasesc si numeroase specii de pesti si nu numai, intr-o cladire-acvariu cu mai multe niveluri, precum si o sectiune speciala deidcata Asiei, cu elefanti uriasi si "intelepti".     Printre cele mai frumoase constructii se numara si Altes Rathaus, un edificiu gigantic construit in stilul Renasterii germane, cu un turn asimetric si decoratiuni migaloase, dominand practic intreaga zona. Merita vizitata fie si pentru a vedea, la etajul intai, celebra Festsaal, cu o lungime de 53 de metri.     
Leipzig inseamna mai mult decat orice, Bach, iar Muzeul Bach este un adevarat loc de pelerinaj pentru melomanii din intreaga lume, fiind situat la mica distanta de Thomanerkirche si avand o ampla colectie de documente, partituri si obiecte care au apartinut genialului muzician.


   Dar orasul nu este doar un centru economic si cultural de prima importanta, ci si un oras preferat de turisti, care gasesc aici nu doar obiective si cladiri istorice, ci si un mare numar de restaurante, baruri, hoteluri.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu